KULTURHUSET CAFE - TEATERBAREN


Välkommen till Café Teaterbaren som är ett café för livsnjutare Ni måste bara testa våra kanelbullar om ni inte redan gjort det.


Nyfiken. Du kan också äta allt från kakor, glass till enklare måltider.  Samtidigt har du  tillgång till vårt trådlösa WIFI.


På Cafet kan du läsa svenska, norska, danska, dagstidningar, veckotidningar och böcker som finns i vårt lilla bibliotek.


Det finns också möjlighet att se SVTPLAY på vår stora skärmar i salen. 

Förstås möts vi vid stor sportevent när Sverige, Danmark, eller Norge deltar.
Kanelbullar ett måste för varje svensk


"När jag var  5  år gammal och kom hem från skridskobanan vid Eketrägatan  i Göteborg , en bister vinterdag 1967, dukade mamma upp ett glas varm Oboy och några nygräddade kanelbullar. Det var starten på ett superlyckligt liv."  MICHAEL MANN 

Om du vill baka själv

Gör så här


Deg: Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.


Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

Starta timer


Fyllning: Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.


Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm (för 20 st). Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.


Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min.

Starta timer


Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.